- Grumløse

Go to content

Main menu:

Interaktiv kort over cyber attacks i hele verden


NORSE ATTACK MAP
Det amerikanske sikkerhedsfirma Norse indsamler løbende data fra DDoS-angreb verden over og illustrerer dem live på et kort. Det siges, at selskabet har op mod 40.000 målepunkter verden over.
Følg med på Norse Attack Map her

Software- og sikkerhedsfirmaet Arbor Network's viser ligeledes på deres hjemmeside digitalattackmap.com et interaktivt kort over angreb.
Hvad er DDoS-angreb
DDoS-angreb overbelaster en netforbindelse eller en server og lægger den ned. Det er billigt at iværksætte og næsten umuligt at retsforfølge, og for en webshop eller en strategisk hjemmeside kan blot få minutters nedetid have store konsekvenser. Angrebene udføres ofte af botnet, hvorfor det er så svært at finde personerne bag angrebet. På nettet kan man for ganske få dollar leje sig adgang til den software, som er nødvendig for at generere den trafik, som potentielt kan lægge en hjemmeside ned.
Hvad er botnet?
Et botnet forstås et netværk af computere, som efter infektionen med skadelig software sluttes sammen og, så snart der er forbindelse til internettet, kan reagere på fjernstyrede kommandoer fra cyberkriminelle. De enkelte computere betegnes som „bot“ eller „zombie“, men principielt er en bot selve det skadelige program, hvis betydning dog også associeres med systemet.
GLOBALE INTERNET ANSREB VIST PÅ LIVE-MAP
De såkaldte "denial of service"-angreb (DOS) er den mest udbredte form for netkriminalitet, hvor angribere forsøger at lægge hjemmesider og webservices ned ved at bombardere ofrene med forespørgsler til ofrets webadresse. Teknisk set skelner man mellem DOS-angreb og de mere avancerede DDOS-angreb (distributed denial of service), hvor angriberne ved hjælp af et botnet kaprer almindelige brugeres pc'er og bruger deres computerkraft som en del af deres angreb. De berørte computeres netværkstilknytning og lokale ressourcer bliver uden ejernes vidende benyttet af cyberkriminelle til forskellige formål.

Ejerne af botnet vil kapre så mange computere som muligt for at forøge de ressourcer, de har til rådighed. De benytter ikke kun botnettene selv, men lejer dem også ud på det kriminelle marked. Botnettet opretholder og udvider sig selv, idet det fortsat udbreder den pågældende skadelige software og inficerer flere computere.

Det antages, at op til en fjerdedel af alle computere på verdensplan er del af et botnet. Tyskland rangerer her i topti, ikke mindst, fordi der her er en god internet-infrastruktur til rådighed. Selve botnettene fungerer som infrastrukturelt grundlag for internetkriminalitet og er en af de største illegale indtægtskilder på internettet.
 
Back to content | Back to main menu