- Grumløse

Go to content

Main menu:

SETI (akronym for Search for Extra-Terrestrial Intelligence) er et projekt baseret på organiserede forsøg på at opdage liv i rummet. En række projekter med "SETI" i navnet er blevet udført – inklusiv nogle af det amerikanske rumfartsagentur NASA. Den generelle metode er at søge efter radiosignaler med kunstigt skabte matematiske mønstre, blandt andet med det store Arecibo teleskop i Puerto Rico. Denne metode bliver, i modsætning til mange andre forsøg, der omhandler kontakt med liv fra andre planeter, taget alvorligt af det videnskabelige miljø.

Arecibo-Observatoriet er med sin diameter på 305 meter og areal på 70.000 kvadratmeter, det hidtil største radioteleskop i verden. Det ligger ca. 7 km syd-sydvest for Arecibo, Puerto Rico. Observatoriet bestyres af Cornell University i samarbejde med National Science Foundation (NSF). Teleskopet er meget kendt fra James Bond-filmen GoldenEye. Overfladen af teleskopet er dækket af 38,778 perforerede aluminiumsplader, der hver måler 1x2 meter. Teleskopet er for stort til at kunne drejes mod et objekt. Arecibo-Observatoriet har mange opgaver, men dets hovedsagelige formål er at observere stellare objekter.
Læs mere om SETI-projektet på www.seti.org
SETI SCREENSAVER UDNYTTER  REGNEKRAFT
SETI-Projektet benytter en alternativ metode til at behandle de store mængder data end scanning af radiotrafik kræver. Almindelige mennesker kan downloade en screensaver der udnytter overskydende regnekraft på deres egen pc til at analysere dataene. Dette underprojekt kaldes SETI@HOME
 
Back to content | Back to main menu